NAS recovery – rekonstruere krasjet NAS

 

Vi kan hjelpe deg med å redde dine filer fra en krasjet NAS. Ofte handler det om en eller flere defekte harddisker og et RAID som har blitt korrupt.
Vi kan hjelpe deg med å redde dine filer fra en krasjet NAS. Ofte handler det om en eller flere defekte harddisker og et RAID som har blitt korrupt.

Enklere variant av server

NAS – Network Attached Storage – er en enklere type dataserver. NAS-en kan i de flere tilfeller ikke kobles til en datamaskin som man gjør med en vanlig server. Det finnes også ekstreme, og veldig kostbare, varianter av NAS som kan kobles til en skjerm, men dette er noe som oftest bare bedrifter investerer i.

- NAS er en nettverkstilkoblet lagringsenhet med et eget operativsystem, sier Staffan Söderlind, direktør og ansvarlig for datarekonstruksjon hos Ahlberg data.
– NAS er en nettverkstilkoblet lagringsenhet med et eget operativsystem, sier Staffan Söderlind, direktør og ansvarlig for datarekonstruksjon hos Ahlberg data.

Linux filsystem istedenfor Windows

På datamaskinen ser det ut som at NAS-enheten er en harddisk med vanlig Windows filsystem. Den dukker opp på samme måte som en Windows harddisk, men skinnet bedrar. Det er bare på datamaskinen det ser ut som Windows. Under skallet, i selve harddisken, bruker man et Linux filsystem.

Dette gjøres for å spare penger. Linux er gratis for alle å bruke, i motsetning til Windows som produsentene må betale lisenspenger for.

Ahlberg data har god og lang erfaring på å redde data fra NAS og i de aller fleste tilfellene kan vi levere gode resultater. Men det er ikke alltid enkelt. NAS-enheten har som oftest to eller flere harddisker konfigurert i RAID - på samme måte som i en dataserver. Du kan lese mer om dette på www.ahlbergdata.se/server-recovery
Ahlberg data har god og lang erfaring på å redde data fra NAS og i de aller fleste tilfellene kan vi levere gode resultater. Men det er ikke alltid enkelt. NAS-enheten har som oftest to eller flere harddisker konfigurert i RAID – på samme måte som i en dataserver. Du kan lese mer om dette på www.ahlbergdata.se/server-recovery