Chat with us, powered by LiveChat

Dataetterforskning for bedrift – En utro ansatt?

Dataetterforskning for bedrift
Informasjonstyveri og misbruk av forretningshemmeligheter er to av de vanligste lovbruddene hos bedrifter.

Dataetterforskning for bedrift

Lovbrudd og uærlighet på arbeidsplasser er veldig vanlig og forekommer hos mange større og mindre bedrifter. Noen ganger er det lovbrudd som kan koste bedriften mye penger. De vanligste lovbruddene vi utreder med hjelp av dataetterforskning for bedrift er informasjonstyveri og lekking av bedriftshemmeligheter.

Informasjonstyveri og lekking av bedriftshemmeligheter

Dataetterforskning for bedrift
Informasjonstyveri begynner ofte med at en ansatt er på vei til å hoppe av og starte for seg selv. Det kan også f.eks. være at vedkommende har fått jobb hos en konkurrent.

I smug kopierer personen alle bedriftshemmeligheter han eller hun kommer over, for eksempel kundedatabasen, prislister og avtaler med ulike kunder og leverandører.
 
Dersom man vil ha sikre bevis før man anklager og konfronterer en mistenkt må det utføres dataetterforskning for bedrift. Da kan man finne ut hva som faktisk har skjedd og hvilke bevis som finnes. Sannheten er ofte skjult et sted inne i personens datamaskin, mobiltelefon eller minnekort. Beviset kan også være i et USB-minne som er veldig smidig å ha om man vil stjele informasjon.

Dataetterforskning for bedrift

Her kommer Ahlberg data inn i bildet. Selv om den mistenkte har forsøkt å skjule sine spor etter seg, slettet eposter og annen elektronisk kommunikasjon eller dokumenter etc., så kan vi fortsatt som regel få frem informasjon som viser hva personen har gjort ved hjelp av dataetterforskning for bedrift.

Etterforskningsrapport

 

Vi gjenskaper slettede data, blant annet SMS, dokumenter, eposter og ulike logger som kan være fellende bevis. Det kan for eksempel være en logg som viser at data har blitt overført til et spesifikt USB-minne på et spesifikt tidspunkt, samt merke og serienummer på det eventuelle USB-minnet.

Når vi er ferdige med utredningen har vi etablert en beviskjede og vi leverer en komplett og oversiktlig etterforskningsrapport. Denne kan deretter benyttes i en domstol om man ønsker eller som argument mot den mistenkte i en eventuell dialog.

Dataetterforskning for bedrift
Ahlberg data jobber med samme metode, samme programvare og utstyr som brukes av politiet. Forskjellen er at vi har litt mindre byråkrati, at sakene ikke blir henlagt og at vi jobber raskere og mer uformelt.

Hos oss får du høy prioritet og du får garantert utredet saken din på en ordentlig måte. Politiet må pga. resurser dessverre prioritere bort mange lovbrudd. Etterforskninger som krever mye jobb, men gir lave straffer, henlegges dessverre altfor ofte før de i det hele tatt har blitt påbegynt.

Du behøver ikke være urolig for at dette skal skje dersom du engasjerer oss for dataetterforskning for bedrift. Det lagres heller ingen informasjon i noen offentlige registre.

Om du er interessert i dataetterforskning for bedrift kan du gjerne kontakte oss for ytterligere informasjon.

Telefon: 233 68 555
E-post: support@ahlbergdata.no

Om du vil bestille dataetterforskning for bedrift kan du klikke på knappen under.
Serviceskjema dataetterforskning for bedrift