Skip to content

Server recovery – vi gjenoppretter data fra raidserver

Server recovery Norge - Ahlberg data

Vi tar vare på serveren din når den krasjer og gjenoppretter dataene til fungerende stand.

Avansert datarekonstruksjon server

En server med et raid er vanligvis en kompleks historie, spesielt hvis det er en raid-server med mange harddisker som samhandler.

Ahlberg data har 20 års erfaring når det gjelder datagjenoppretting fra en server og er det mest innleide selskapet i Sverige når det gjelder dette. Vi betjener også Norge. Vi kan gjenskape data fra alle forskjellige typer raid-systemer, selv de mest komplekse raid-konfigurasjonene. Vi sørger for at du ikke bare får tilbake “søppel”, men komplette, fullt funksjonelle filer.

Ulike raidtyper og konfigurasjoner

raid-0-1-5

Det finnes flere forskjellige typer raid, de vanligste er raid 0, raid 1 og raid 5. Det finnes også en variant kalt raid 10 – en kombinasjon av raid 1 og raid 0. Ingen av de harde stasjoner i ett raid 0 eller raid 5 har et komplett filsystem og ingen av diskene inneholder noen komplette filer.

Raid 5 er den mer avanserte typen raid og er mest vanlig hvis det er en server med mye lagringsplass og “høy” sikkerhet. Høy sikkerhet er forøvrig et relativt begrep, alle systemer kan krasje.

Hvordan vi gjenoppretter arbeidsfiler

Raid gjenoppretting - Ahlberg data.

Under arbeidet med en raid-gjenoppretting, blir filfragmentene fra de ulike harddiskene puslet sammen til arbeidsmapper og filer, på samme måte som raid-kontrolleren inne på serveren gjør. Hvis ikke for mange sektorer er skadet på de ulike harddiskene, kan du få et meget godt resultat. Ofte kan vi gjenopprette 100 prosent.

Ikke tukle med diskene, du får best sjanse for en vellykket datagjenoppretting hvis du lar serveren være nøyaktig slik den er for oss etter krasj – det letter arbeidet vårt med å gjenopprette raidet.

Levering innen ca 2-5 dager

Det tar selvfølgelig lengre tid å gjenopprette data fra en dataserver som har krasjet med et raid enn å gjenopprette data fra en enkelt harddisk som inneholder komplette filer.

2-5 dager er normal leveringstid og kostnaden er akkurat som med “vanlig” datarekonstruksjon 5000 – 9000 kroner per harddisk. Volumrabatt kan gis hvis det er mer enn tre harddisker i raidet.

233 68 555

Hvis du er lokalisert i Oslo-området kan vi komme og hente serveren.