Chat with us, powered by LiveChat

Defekt diskett – vi gjenoppretter filer

defekt diskett
En diskett kan inneholde verdifulle filer, men den kan også bli ulesbar med tiden. Det er et magnetisk media som er produsert av billig plast og materialet eldes omtrent på samme måte som et gammelt fotografi.

Defekt diskett - redde tapte data

Man kan få en ubehagelig overraskelse når man finner frem disketten fra skuffen for å se på gamle bilder eller tekstfiler for eksempel; Du har en defekt diskett!

Da kan det være godt å vite at i oppimot 90% av tilfellene kan vi i Ahlberg data rekonstruere  filer fra en defekt diskett. Har du slettet filer eller formatert disketten ved en feil kan vi også i de tilfellene som oftest redde dataene.

defekt diskett, 3,5
3,5 tommers diskett. Mest moderne, mindre og med større lagringskapasitet.

Høres disketten merkelig ut, kommer opp som uformatert eller kanskje ikke detekteres i det hele tatt når du setter den inn i datamaskinen så er det ikke lurt å prøve å “overtale” disketten til å gi fra seg dataene.

Vær forsiktig med disketten

Skadene kan raskt forverres og føre til at filene på den defekte disketten blir ytterst vanskelige å rekonstruere. Sjansen for et betydelig bedre resultat – altså flere filer rekonstruert – er størst om du leverer eller sender disketten til oss istedenfor.

defekt diskett, 5,25
Myk floppy-disk på 5,25 tommer. Var på 80-tallet oftest datamaskinens eneste datalagringsenhet.

Vi har bakoverkompabilitet helt tilbake til starten av 1980-årene når det gjelder disketter. Disketten ovenfor for eksempel er fra begynnelsen av 1980-tallet. Det var 80-tallets “harddisk”. Vi redder data fra disse antikvitetene også.