Chat with us, powered by LiveChat

Digital dataetterforskning

Digital dataetterforskning hos Ahlberg data.
Ahlberg data utfører digital dataetterforskning. Vi assisterer i sivile rettstvister og mistenkte ulovligheter på arbeidsplasser ved hjelp av datamaskiner og mobiltelefoner. Vi fremskaffer bevis i saker forbundet med skatteunndragelser, arvetvister og familierett med mer.

Digital dataetterforskning i privat regi

 

Digital dataetterforskning – også kjent som IT-etterforskning – innebærer at man, ved hjelp av avansert spesialutstyr, søker igjennom digitale lagringsmedium som for eksempel datamaskiner, mobiltelefoner og minnekort og sporer opp skjult og slettet informasjon, logger og annet som kan brukes som bevis i kriminaletterforskning eller i et sivilt søksmål f.eks.

En dataetterforsker er IT-verdens svar på en kriminaltekniker. De fleste dataetterforskere jobber hos politiet – for eksempel med å utrede barnepornografi og mistenkte pedofile. Men det finnes også dataetterforskere hos andre myndigheter som forsvaret og toll- og finansmyndighetene.

Cellebrite - brukes ved digital dataetterforskning
Utstyr fra Cellebrite – det samme som politiet benytter seg av.

Ahlberg data er et av få private spesialistfirmaer som kan gjennomføre digital dataetterforskning etter de høye kravene på rettssikkerhet som finnes i Skandinavia. Vi jobber i privat sektor og gjør digital etterforskning for fremfor alt bedrifter som trenger å utrede og få klarhet i uærligheter og ulovligheter som medarbeidere kan ha tilegnet seg på jobben – som informasjonstyverier for eksempel.

Vår dataetterforsker gjenskaper skjult og slettet informasjon, som for eksempel slettede dokumenter, sms og bilder, samt logger som viser tider og posisjonsangivelser med mere. En logg kan for eksempel vise om viktige filer har blitt kopiert (stjålet) til et annet lagringsmedium som for eksempel et USB-minne.

Samme metode som politiet

 

En analyse av en mobiltelefon kan blant annet vise hvor personen har befunnet seg på ulike tidspunkt – i tillegg til en mengde annen informasjon. Digital dataetterforskning hos oss blir utført på en sikker måte. Alt utføres i henhold til en fast protokoll. Bevisene som fremskaffes skal holde for en granskning i en domstol og derfor dokumenteres alt til minste detalj.

Våre oppdragsgivere vil ha så tydelige bevis som mulig på uredeligheter eller lovbrudd som har blitt begått av uærlige medarbeidere. Iblant får vi også oppdrag fra advokater som vil undersøke hvor gode bevis myndighetene har mot deres klienter. Da handler det ofte om skatteunndragelser eller andre økonomiske lovbrudd. Vi gjør ingen vurdering om hvem som er skyldig eller ikke, vi henter bare ut de bevis som  finnes.

Eksempler på grunner til å engasjere oss for digital dataetterforskning

 • Vi fremskaffer avgjørende bevis
  Gode bevis er en forutsetning for å vinne en rettstvist.
 • Vi utreder lovbrudd helt privat
  Du risikerer ikke at etterforskningen henlegges av annen part.
 • Vi jobber raskt og effektivt
  Vi kan utrede lovbrudd etc. fortløpende. Ingen unødvendig ventetid.
 • Lave sammenlignbare kostnader
  Våre utredninger er kostnadseffektive. Alt gjøres digitalt.

Ring oss gjerne på 233 68 555 dersom du vil ha mer informasjon om digital dataetterforskning.