Chat with us, powered by LiveChat

Vi hjelper deg med harddisk krasj

Harddisk krasj kan repareres og data kan reddes hos Ahlberg data.
Følg våre råd om du vil maksimere mulighetene for å redde data fra et harddisk krasj.

Håndtere harddisk krasj

 

Her er noen gode råd til deg som har blitt utsatt for et harddisk kasj og som vil få litt hjelp med å gjenskape tapte data. Les våre anbefalinger. Om du håndterer harddisken på korrekt måte så finnes det store muligheter for at vi kan hjelpe deg med å rekonstruere dine filer.

Det er en ordentlig kalddusj når datamaskinen “fryser” og man oppdager at man plutselig ikke har tilgang til dine filer lengre. Datamaskinen er helt lammet og det er ikke mulig å gjøre noe med den. Man forsøker naturligvis å starte maskinen på nytt, men man kommer ingen vei. Kanskje man også hører en merkelig og ukjent lyd fra datamaskinen.

Blåskjerm - Check Disk starter

 

Om en krasjet harddisk starter med Check Disk bør du avbryte snarest mulig.
Om Windowsprogrammet CheckDisk starter opp kan det i mange tilfeller ødelegge mer enn det hjelper, spesielt om harddisken har skadede sektorer – noe som er en av de vanligste feilene på en krasjet harddisk.

Det er lett at man treffes av panikk i en sånn situasjon og gjør ting som ikke er så lurt. Men gjør ikke det. Om du vil ha en vil ha en reell sjanse for å få tilbake alle dine bilder, videoer, dokumenter osv. intakte så trenger du å ha litt is i magen.

Ting du bør unngå

 

kryss
1. Ikke prøv å tvinge ut informasjon etter et harddisk krasj. Resultatet kan bare bli at harddiskens skader forverres.

2. Skru av datamaskinen i stedet. La den defekte harddisken ligge og ta heller kontakt med oss. Om du beskriver ditt harddiskproblem kan vi gi deg informasjon om hva som behøves å gjøres.

3. Dersom Check Disk skulle begynne å skanne harddisken – skru umiddelbart av maskinen med strømknappen. Check Disk kan føre til meget store skader siden programmet forsøker å flytte om på filer på harddisken. Det kan føre til alvorlige skader på filsystemet siden det ikke er mulig å flytte data på en harddisk som er krasjet.

4. Om du har en Mac og Disk Warrior starter gjelder det samme som for Check Disk da det er tilsvarende type program. Skru av datamaskinen umiddelbart med strømbryteren.

Ring og hør med oss. Vi hjelper deg gjerne med å utbedre den krasjede harddisken så vi kan rekonstruere dine data.
233 68 555