Chat with us, powered by LiveChat

Harddiskkrasj – vi redder dine filer

Å ikke lengre ha tilgang til sine data på harddisken etter et harddiskkrasj er en skrekkopplevelse for de fleste, men åpne aldri harddisken selv.
Å ikke lengre ha tilgang til sine data på harddisken etter et harddiskkrasj er en skrekkopplevelse for de fleste, men åpne aldri harddisken selv.

Når det har oppstått et harddiskkrasj

Et harddiskkrasj er en opplevelse man knapt nok unner selv sin verste fiende. Det kommer alltid som en ubehagelig overraskelse når man minst forventer det.

Man har plutselig  ikke lengre tilgang til sine prosjekter og sine filer som finnes på harddisken inne i datamaskinen. Det kan være bilder man har tatt de siste 10 årene, musikk man har skrevet, spilt inn og mixet, et halvferdig bokmanus eller en doktoravhandling som skal leveres på mandag.

Frustrasjon, fortvilelse, angst - harddiskkrasj.
Frustrasjon, fortvilelse, angst – harddiskkrasj.

Å miste viktige data

 

Å miste alt man har på datamaskinen i en harddiskkrasj kan være omtrent som miste halve livet. Grunnleggeren av dette selskapet, Lasse Ahlberg, var ute for to harddiskkrasjer. Det var på denne måten Ahlberg data først så dagens lys.

Har du selv vært ute for dette? Det finnes håp. Vi kan redde dine filer og dine prosjekter fra den krasjede harddisken. Det er faktisk nesten 90 prosent sannsynlighet for at vi lykkes – spesielt som du følger våre råd når det gjelder hvordan man best håndterer harddisken etter et harddiskkrasj.

Hvordan håndtere et harddiskkrasj

Eksperimenterer ikke med den krasjede harddisken på egenhånd for å forsøke å få ut dataene fra den. Det er større sjanse for at skadene inne i harddisken forverres enn at du får ut noen fungerende filer.

Platene inne i harddisken skal være helt speilblanke.
Platene inne i harddisken skal være helt speilblanke.

Om det handler om skadde sektorer – mikroskopiske skader på overflaten av platene inne i den krasjede harddisken – hvilket er en vanlig feil, så skades flere og flere sektorer jo mer man prøver å lese ut dataene på feil måte og med feil utstyr. Dette fører til at det ikke er mulig å rekonstruere like mange fungerende datafiler – spesielt store filer – eller ødelegger helt mulighetene for en vellykket datarekonstruksjon.

Slå av den defekte harddisken og leverer den til oss så urørt som mulig. Da har vi den beste mulige forutsetningen for å kunne redde mest mulig av dine viktige data for deg.

Vi sier ikke dette for å få inn mer penger på datarekonstruksjon fra din harddisk, men det er mye triveligere og enklere for oss å jobbe med en harddisk som ikke har altfor omfattende skader. Vi kan sannsynligvis dermed også levere et bedre resultat til deg, noe som er gøyere og mye mer tilfredsstillende.